Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELINDUL TORONYIRÁNT....

 

 

011--7-.jpg

 

ELINDUL TORONYIRÁNT....


A hogyan tovább-ról a mezei talpasok döntenek majd.

Nem a kétmilliárdos adósság, nem a soraik között lázasan egy igaz arcot kereső választmány, vezetőség, nem a mindig tisztességesen kiszorultak, nem a -tisztességről ne essen szó – minden ciklust pozícióban átvészelők, az egyik fáról a másikra röpködő verebek-sasok.

 

A mezei talpasok döntenek, akik ma sem látnak mást, mint kapkodást, arctalanságot, pozíció-mentési kísérleteket a legkülönfélébb variációkban, s ezzel együtt látják, hogy a DK a polgár, a földműves, a kisvállalkozó, a munkás, a hitükben, vagy identitásukban megalázottak, a kisember mellett kampányol most is, két éve folyamatosan, emberfeletti munkával, változatlan lendülettel.

Kitelepül piacokra, forgalmas csomópontokra és szól, szól, szól a mutyik, a maffiajelenségek, a demokrácia lebontása ellen. Magához vonzza a jó arcokat a politikai térkép demokratikus oldaláról, megjeleníteni törekszik a mindig keresett ÖSSZEFOGÁS valós viselkedési formáját, normáit.

Nem tudom, mert a tudás többet jelent a megérzéseknél, mikor, hol kezdődött a visszafordíthatatlannak látszó leépülés. Horn bukása utáni háttérbe szorításával? Kovács pozíció-igényének feladására kényszerítésével? Medgyessy miniszterelnökségével? A pártmentő Gyurcsány lemondásának elfogadásával, későbbi kiutálásával?

Az a párt, ahol nincs karizmatikus vezető, s ahol a vezető közelségébe alulról is jól láthatóan nem tartozik öt-tíz igényes megjelenésű, szimpatikus arc, az a párt elveszti hitelességét. Belterjessé válik, mint a Habsburg ház, s bukásra ítélt, elkerülhetetlenül.

Ezt látja, tudja, érzi a talpas, a mezei talpas.

 

És elindul, bizony elinduld majd vezérürü nélkül, nem birkaként, toronyiránt, oda, ahol törődnek vele. Nincs ebben semmi meglepő, Urak.....


Balog Gábor

-csatalo-

2o14.o5.3o.