Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELEMZÉS

2012.04.13.-033.jpg

 

ELEMZÉS

 

 

Az MSZP-t nem kell ekézni, megteszi önmaga nap, mint nap.

Mai hír, hogy az elmotorozott tervezi a nagy visszatérést.

Az MSZP-nek, mint a pártok többségének nincs tagsága, szavazat szempontból számottevő, csak nosztalgiából kitartó szimpatizánsai. A pártpénzt fizető tagság létszáma egy balmazújvárosi választás megnyeréséhez sem lenne elég.

A szimpatizánsok küldik sanyit Brüsszelbe, ami tulajdonképpen jó a magyar politikának, de nem a szimpatizánsok hozzák helyzetbe sebaj tóbiást, akit a kutya sem ismer, vagy ha ismer, akkor pont az, mármint kutya. Nem a szimpatizánsok teszik megmaradt pénzközeli posztpozícióba az MSZP Baját, nem a szimpatizánsok állnak ki némi nyerítés-kísérettel nyakon önteni maguk hideg vízzel, hogy a gyerek, a jövő záloga ijedtében rögtön beszarjon.

Ha egy erejét vesztett, mondjuk ki, döglődő párt a túlélésért akar a harcba beszállni, akkor ott programot, vonzó programot és erőt kell felmutatni. Erőt, ami ma, az MSZP-ben nyomokban sincs.

Az ellenzéki, és nem feltétlenül a baloldali ellenzéki oldalon, ma az egyetlen valós tagsággal és persze nagyszámú szimpatizánssal rendelkező csíra a DK. Gyurcsány. Egységes fasisztákkal szemben csak egységes NEMZETI összefogás lehet a demokrácia keretein belül a váltás esélye.

Nem most. Nem az önkormányzati választásokon, ami másról sem szól, mint arról, melyik falu kerül fel a támogatható listára a mai hatalomnál, s melyik a renitens. Ágálhat véleményem ellen az összes piti kis Bajnai által lejáratott együttös, beszállhat tapsolni a trógersifi, a tények választás előtt is makacs dolgok.

A szavazók szimpátia, hagyomány, eredet utáni voksa, a voks beszámítása a „hogy lesz” statisztikákba veszély, és esély a félrevezetésre itt és ott is.

Az elszabadult ágyúgolyó, a dagadt árvízi tábornok megállítására csak egy esély van 2o18-ra ( ha addig nem vezet be totális diktatúrát)! Egységes erő, párt a sokszínűeknek, terepmunkával az élet minden szegletében, és persze, nem ilyen idióta PR csapattal, mint ami ma, ki tudja miért, még képes a közös bukásra kihegyezetten eladni magát.

 

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o9.o4