Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CIGÁNYKÉRDÉS?

001--7-.jpg

 

ADJ ESÉLYT NEKI!

CIGÁNYKÉRDÉS?

A koszovói albán ötven évig csak szült, mert munkája nemigen volt. A jugó fejlesztési pénzek kifelejtették a munkahely-teremtésből. Az etnikai összetétel Koszovóban mindössze ötven év alatt, a népesség növekedési arányok és az elvándorlás miatt drasztikusan, egy-kilencről kilenc-egy arányra változott az albán népesség javára. Ott és akkor, már fölösleges volt feltenni a kérdést, kié Szerbia bölcsője! Az ottlakók többségé!

Lett volna kiút ezernyi, de a szemellenzős gőg nem adott érvényesülési lehetőséget egynek sem. A következmény egy vesztett, kétszer vesztett háború, no meg egy, ma gazdaságilag szinte életképtelen állam, A bekebelezésre kész, kicsit távolabbiak, albán anyanyelvűek mindig önálló szorításában, maradék etnikai villongásokkal. Évszázadokra tüske a szerbeknek, mert a történelmük Koszovóról szól.

Ez a képlet ma megáll minimum három-négy keleti-északi megyére a magyar-cigány kérdésben, azzal, hogy a cigány etnikum létszáma (elnézést kérek cigány barátaimtól, hogy a nekem, a szívemnek kedves, pozitív töltetű, közös a Hazánknak oly sok jeles embert adó "cigány" szót használom az elvárt, de tőlem idegen roma helyett), százalékos aránya, ma messze meghaladja az induló koszovói albán népesség-arányt.

 

A mindenki által ismert, tudott megyék etnikai utánpótlása nem csak belföldről folyamatos. Az északról, keletről betelepülő magyarok többsége nemzetiségi, etnikai magyar, ha tetszik, cigányember. Menekül csöbörből vödörbe, jobb megélhetés reményében aki felmentő sereg volt Marosvásárhelyen, menekül, akit gettóba zártak Kassa fölött. Elég még húsz év értetlenség, kirekesztés-programja a három-négy érintett országban, mert miért ne számítanánk ide Ukrajna jobb életre vágyó cigányait, és a képlet működőképes. Az országban elszórtan, mindenütt jelenlévő hatszázezres kisebbség mellett egy tömbösödött másik hat-nyolcszázezer emeli fel majd a szavát a többség gazembersége, kirekesztése ellen.

 

Nagyot álmodni nem csak Hertzl Tivadar tudott! Ő hazatérés, az elveszett otthoni államalapítás eszméjének volt-lett teoretikusa, - mint tudjuk, hál' Isten, sikerrel. Akad nemsokára a cigányság berkeiben is tanult sok Sárközi, Dankó, aki nem elvándorlásban, de hazateremtésben éli meg majd késztetését, az emberként akarok élni, emberként akarok elfogadott lenni, emberként akarok dolgozni, tenni magamért és társaimért kihívást.

Ismerve a mai világot – lesz új üldöztetés. Lesz itt-ott becsempészett fegyver. Lesz pontosan betájolt terrorizmus és innen három, onnan kettő, amonnan meg egy fél megye alakítja majd meg a mindig keresett cigány államot. Azt, amit a világ cigánysága, a bejelentéskor majd meghökkenéssel fogad. Azt, ahová nem akar majd költözni a spanyol, a francia cigány, de megvédeni majd eljön, ha kell fegyverrel is. Azt ahová a hírek hallatán csőstül menekül majd jobb, emberibb életet remélő szerb, macedon, bosnyák, ukrán, román, szlovák cigány, mert hinni fognak abban, ami nekik, mint minden embernek kijár. Egy Hazában.

A beillesztési-beolvasztási politika eredménytelensége hatszáz éve tudott. Túl kevés, de ritka kivételként túl sok volt a célra kiosztott, ellopott pénz. Jutott, jut belőle cigány zsebbe is, mert dögevő farkasokkal is teli a világ. Ma, orbán alatt meg pláne.

 

Csupán a jószándékú cigányság döntése, meddig marad Magyarország területileg az, ami ma.

Holnap megfogalmazzák az eszmét! Mienk Kassától Debrecenig, Mátészalkától Marosvásárhelyig a világ csöpp szelete!

És ez a nyilatkozat lesz a vége a mismásolásnak, a nemzetállami kotmánynak, a magyar gerinctelenségnek. Az a butának kikiáltott Lenin is tudta, a kisebbségnek többet adj szabályt. Ott, és akkor a kisebbség majd ebből sem kér.

Nemzetállamot?

Nemzetállamot, alvó, elbutult, hangulat befolyásoltan ítélő rasszista, nem-feleim?

Csókol anyátok, Emese!

 

Mint annyi történelmi, népe expanziót és visszaszoríttatásait is ismerőt, engem nem érdekel, ha Magyarország, rossz nemzetiségi és külpolitikája okán, luxemburgnyi területen él majd tovább. Az sem igazán -mert hamar meghalok -, hogy a maradék, idézőjeles magyar területeken majd a kőkemény, ma csírából szárba szökkenő cuki fasizmus lesz a diktátor belül, hatmilliónak. A körmöm, a hajam se nő majd három nappal temetés után, s odalentről nem lobogtathatok zászlót, hogy nácik, kifelé, meg orbán takarodj.

Ami meg van írva, az bekövetkezik. Ami nincs megírva, bekövetkezhet az is, csak kellőképp baromnak kell legyen hozzá az ember! Nálunk meg ebből a fajtából akad szavazó, meg otthonmaradó is pont annyi, hogy a tolvajok, hazátlanok, Európa betege és seggnyalói regnálhassanak.

A cigány dolgos, családszerető, megőrzött ősi kultúrával, hagyományokkal rendelkező népcsoport. Pont úgy, mint a magyar. Adj esélyt neki és társad lesz közös úton.

Fizesd le közülük a lefizethetőt, mosdasd, hatalom, a báránybőrbe bújt farkasokat, és belebuksz az ügyletbe, Magyarország!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o5.14.