Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÖRTÖNBE! BÖRTÖNBE!

2012.04.19.-022.jpg

BÖRTÖNBE! BÖRTÖNBE!

 

Ez az egész történet, amit élünk, már rég nem Magyarországról szól.

Itt tervezett koreográfia szerint a főtolvaj készül mentességet kapni, vagy szükség szerint menekülni, hogy maradék életében felélhesse családostul a kilopott javakat. Itt a párt-fizetett PR-osok, marketingesek és egyéb csalók már rég megkapták a személyre szóló, kellő ellentételezéssel honorálni ígért feladatot, Putyunak könnyű utat elfelé, ti meg meggazdagodtok – kis időre!

A gömböc is tudja előtöltöttsége – lopásai, tolvajlásai okán – hogy feszül a burok, jön a durranás, és minden befalt, vele együtt szélre-szemétre kerül. A gömböc életében is beáll a megvilágosodás pillanata, eddig és ne tovább!

 

A pillanat eljött.

A körülmények, az össznépi közutálat elérte azt a fokot, amikor visszakozni kell. Hatvan százaléka a szavazóknak otthon marad, a maradék szavazók, a meg- és kifizetettek, nomeg a bunkók-bigottak negyven százalékos választói aránya már manipulált, zsebre-játszó választási törvénnyel sem elég ahhoz, hogy békében megpattanjon, nagykoalíciót hazudjon, de ahhoz sem, hogy a pátyolgatott nácik megszeressék.

 

Putyu habog habonyban, befelé dünnyög szotyiköpködés közben Elloptamcsúton, és erejét, hitét vesztetten bizakodik, hogy megvezetheti, most, még utoljára a sipircelés előtt a polgárt.

„Kedves választó! Tessék bátran bedőlni! Fogadd a békés, a gömböci önkéntes (tervezett!) távozást, szavazz tolvaj utódjára, mert tudjuk, eszed, az nincsen! Reménykedj, hogy az átmenet alatt nem vonják el figyelmedet a nagy futás-sipircről a következő, a soros országos lopással! Éld ki haragod néhány langy tüntetésen elordított orbán takarodj-jal, s aztán menj haza, kussolj!”

Az ötletet, hogy a gömböc, csak úgy, lazán elgurul, szét se durran s nem is látjuk többé – vettük!

Nem kérünk belőle!

Perbehívás, kemény, megalapozott vádak, tisztességes, nem polpettis törvénykezés és börtön vár rád, Nemzeti Gömböcünk!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2ol5.o4.23.