Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BIRKÓZÓK

 

 

11birkozok1853courbet.jpg


 

BIRKÓZÓK


Nálunk mindig akad olyanból, aki azt hiszi, birkózószart evett.


Tudom, a törpe 199o óta építgetett rendszerében, ott, nála, az egyszemélyes pártban ez többnyire személyre szabott engedély, tagsági könyv száma, meg ilyenek alapján adott és szűkíthető le pár egyedre, de tudom, látom azt is, vannak időszakosan kinevezett ügyeletes feldoppingoltak, akik egy, vagy több feladatkörben kapnak felhatalmazást erőfitogtatásra.


Minek nevekbe bonyolódni, ismert az összes arc, ha torz vázukat, skiccüket vetjük papírra, akkor is. Mi, kétlelkű újságíráson, médián szereztünk alattvalói-olvasói diplomát, olvasunk sorok között, értjük azt is, amit el sem mondanak, sőt, még arra is van rálátásunk, mitől beteg a magyar foci.

Nekünk elég egy közepesnél kissé nehezebb nyelvtani, helyesírási beugratóban a durva, általános iskola hatodik bé-s hiba, s mosolygunk, ez a Paja, Akasztóról rögtön beugrik a stadionos, utolsó vacsorás Stadler, a börtönt megjárt kókler, de mellette pariban ott áll az akasztós beszéd, ami, ugye nem egy soványra tervezett műfaj.

Ha cigányozni kell, mi nem a nácikra gondolunk először, nekünk vakuként villan Ótika, a megmondóember, az összekötő kapocs sáv és sáv között. Ha hülye megmondót (?) kívánnánk - bár széles a paletta – a prímet viszi a whothefuck, a prágai hősdebil, a locsolóautók lovagja. Ha forintot kell bedönteni, itt van rögtön az egyszer majdnem bukott jópofa, aki pontosan két centivel alacsonyabb a vezérénél, s talán az őszinte megbánás után ez a két centi mentette meg a bukástól, sok nyalás után.

Percemberekről, asszonyokról is tudunk, fogyó, szétlopott mindennapjainkban van helyük. Ők a másodosztályú genny, a fertőzés nemzettestre hordozói, terjesztői. Van aki, öröklött pénzből böfög fel naponta ótvart, van, aki duffla szódásüveget cserél Vuitron szatyira. Akad olyan is, aki meghúzódik, látszólag kivonták a forgalomból, pedig aktív, rá a répám, vágjátok le, ha nem így van: Dehogynem!


Ha idáig eljutottam, s közben csupán egyetlen helyen tettem köthető kapcsolatról szót a nácikról, tán megértitek, a visszafogottság nem azokat védi! Inkább rámutat arra, hogy azok léte a törpe létéből meghatározható és meghatározott. Kimutatható a kisgömböc taktikából, ahogy lenyelt pár lopott forintból beruházva, parlamenti helyeket kínálva labilis, megélhetési gennygócokat, egyéneket, pártokat von érdekkörébe, korrumpál.


Ha idáig eljutottam, akkor illik a vödör birkózószart most oda, azok elé önteni akik a másik, az ellenlábas oldalán ezt eszik, hiszik magukat kerületi megváltóknak, úgy, hogy nem jut el ötször választott csöpp agyukig, hogy nullák. Angyalföld polgármestere saját kútfőből, vagy ráhatásra megzsarolt egy változást akaró, tisztességes megállapodás alapján helyosztó közösséget, legalább kettő pártvezetést, akik mögött mi, a törpét utálók többsége áll.

Angyalföld polgármestere a kerülete szanyizmusába bukik majd bele. Sebaj Tóbiás? És lehet, a bukása megint bukásra kárhoztat egy esélyt, amiből egyre kevesebb jut nekünk, hogy a rákos daganatot, orbánt, a törpét, meg csapatát kigyógyszerezzük a mindennapjainkból.

Közben, dr. Tóth Józsefnek annyi elégtétele sem lesz, hogy beírja magát a történelembe. Igaz, a birkózókulát kajálhatja majd ellenzékben tovább és fitogtathat......Nagy arc!!!!


Balog Gábor

-csataloo-

2ol4.o8.14.