Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BALFÉKJEIMNEK

 

BALFÉKJEIMNEK

 

(Ha vonaton, vagy autóval járod be az országot, észreveszed: jobbról az útszél jobbfácánokkal, balról balfácánokkal teli!)

 

Őszintén sajnálom azokat, akik az új Hídverőt csak úgy simán le baromarcuzzák, seggnyalózzák, megpróbálják teljesítményét lekicsinyelleni.

 

Sajnálom őket, mert nem veszik észre az ipse zsenialitását. Jó, tudom, hogy eleve jó helyen kezdte, s folytatta is. Mérhetetlen egyszerűsége a nagyfokú bizalom záloga, sőt azt is merem feltételezni, hogy jártában-keltében mindig tart magánál egy két maréknyi potya szotyit, ami akár miniszterelnökkel, akár főügyésszel, vagy az ország leggazdagabb kivárójával, a volt bankárral is osztható.

 

Aki csupán idáig értené, az már nem is pénztárosozná, meg strómanozná, mert az olyasmi nem bizonyítható -ebben vigyáz rá, az istenadtára józan esze, s mellette a kijelölt apparátus - , ráadásul azt is megértené, hogy a korábban és ma is lebarmozott, letolvajozott, Andy Vajna kategóriákat fényévekkel lehagyó (ejnye, nem becsúszott a szövegbe, bizisten akaratlanul egy Hagyó!) úgy ötven Bill Gates-nél is tehetségesebb.

Elsőként ismerte fel a rendszer lényegét!

 

Felismerte, hogy míg a kertalján szárnyal az Akadémia, addig növekedhet! Lehet mohó G-nap előtt, amolyan csendesen mohó, s szárnyakat adhat vágyainak a bezárt Malév helyett, ha G-nap után, csöndben, rábólintásos megvezetéssel mindenhez érteni kezd.

 

Ha nincs meg benne az elemi egyszerűség, a tudatlanság, a tanulatlanság kiszolgáltatottsága mellett a józan paraszti ész, akkor ma tán Szíjjártó, Rogán, vagy Lázár szerel gázt, épít vasutat, szerződik beszállítónak atomerőműhöz, vagy ezek a kétes, vitatott egzisztenciák lesznek az elsők között ma, akik a megosztott társadalom világában hidat építenek! Hidat, amire szükség van, ami jó!

 

A felsorolt alternatívák ragadós, nyálkás, hazug szóvirágait jól ismerve merem bátran állítani, jobb, hogy a Mészi épít, nem azok!

Ő nem a benősülős fajta, világításban nem utazik és már az általánosban is felnyalta a falról a más által odavágott mákostésztát! Nem a tanár iránti szervilizmusból, nem bizony! Már akkor érezte, tudta, hogy igaza a falhozvágónak van, mert jobb a rántott hús, mint a mákostészta!

Ma is szeretettel és felkarolólag vásárolta fel a Balatont rásegítéssel, hiszen ezzel is csak teret adhat a lyukas Rushi, az üdvöske holnapi első-fakanál pozíciójának minden szinten.

 

Példa, példakép!

A szeressétek a Mészit, mert nagy ember! Készül a talapzat szoborcsoporthoz, ahol, mint egykor festményeken, három-négy mellékalak a megtestesült jóság, a Krisztus, vagy épp a kicsi Krisztust szoptató Mária a főalak.

 

Hol lesz a szobor? Talán a magyar Bertesgadenban az első, aztán majd mindenütt, apró gipsz, mészkő, vagy egyéb változatban. Mint az Első- vagy Második Világháborús mementók.

A lebarmozott csak mellékalak lesz. Látványt hűségével, marok napraforgómaggal meghatározó.

 

A főalak a 2018-as kétharmados győztes, akit, mert pártállásban tart benneteket ( a rolexeset, az öszödi igazmondót, a radikálisból kivedlőt, a az együttet, a különt, meg párbeszédes lehetmását) fanjaitok pénzén, szerettek mind. Akit vesztesként segítettetek pozícióba önmagatok ellen, magatok kölcsönösen egymást kirekesztő, jobbos és balos balfékjeim!

 

Rám bíznák a fogadást, Krisztus főalakra, a 2018-as győztesre, vagy Máriára szavazzak? Azt hiszem, ismerve a kódolt üzeneteket, Mária lenne nálam a nyerő! Szavaznék.

Szopjatok, szopjatok tovább magyarok !- mottóval!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2017.05.27.