Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BALFÉK

10592879_10203572271085829_6637406179768738011_n.jpg

BALFÉK

A vicces ember megint böffentett egyet.

Mielőtt végrehajtotta volna a műveletet, lazán szájába kapta fülzsírosnak vélhető szemüvegszárát, kipengette a rodini gondolkodóI pózt szemüvegszárral.

A vicces ember valamikor magától futó, sokszor befutó, no meg futtatott riporter volt. Tucatból egy. Amolyan nekünk, a már rendszerváltásra készülő, arról álmodozó tömeg számára cukorkaként osztogatott, kitalált, dejólkérdez, és demegfingatja, laklira nőtt, törpe médiatitán.

Képernyős karrierjének íveit figyelhette a politikához értő és az ahhoz nem is konyító is. Kétféle nézője között – a jó hír, rossz hír, a reklám, önreklám, a megjelenés gyakorisága és nézettsége fontos, nem a támogatás, vagy felháborodás elvet nyíltan, s nem is tanulatlanul valló - a szapora birkaszarral pariban (ami nem semmi. lebecsülendő eredmény!) rendre felszínen maradt.

A néző, a kisebb-nagyobb valós, vagy kitervelt botrányokra mindig vevő, a néző, aki a jégtáncot is csak azért nézi, mert akkorát lehet nyihogni, ha Protapopov, vagy Portapopova seggre esik egy dobás után, hogy beleremeg a jégstadion, a néző, aki Al Bundy összes igazságát zsigereiben érzi és röhög is azokon úgy, hogy azt hiszi, ő más, mint Al Bundy, szóval ez a dupla polaritású, politizáló, vagy nem politizáló néző a viccest úsztatta a vízen, az meg lényegének esszenciájaként úszkál ma is erre-arra. ( Aki végig olvasta ezt a mondatot, annak most irány a hűtó egy sörért, mert a mondat antalli hosszúságú volt, megérdemli!)

Volt, hogy kenyérre kenhető finomságnak láttuk, volt, hogy kendőzetlenül volt látható, miből van, kiféle-miféle.

Onnan, hogy kiszorult minden valamirevaló produkcióból, helyet önmaga nagysága tömjénezéséhez csupán egy helyen kapott. A gründolt egyház TV-jén, saját műsorral. Avval, ahol szabad keze van. Nem számít szakmai etika, mondat végighallgatása a kérdezettől, lényeg, hogy fikázhat bárkit. Alázhatja, rendre intheti műsorban részvevő meghívottjait, beszélgetőnek vélt társait, de kipécézett tematikája minden, szartól kalaposinasig terjedő palettáról választott alanyát.

Még tán ez is elviselhető lenne, ha a mindennel szemben csak önmaga nagyságát hirdető viccesnek lenne valami értelmezhető, emberileg, politikailag értelmezhető alapállása. Sajnos, ez nála nem volt soha, ma sincs. Úszik, lényegéből adódóan a langy, hites vízen, s hol ennek, hol annak toccsan bele a képébe a vele egy vízben kényszerűségből úszkálók között.

A minap a jobboldalt fenyegette meg, mondván, egy olyanba tán be is lépne!!

Jobboldali pártok!

Várom tülekedéseteket! Esdjetek kegyeiért! Vigyétek addig, amíg meg nem gondolja magát, mert ha elalusszátok a nagy lehetőséget, itt marad a nyakunkon.

A fékek és ellensúlyok mentes magyar világban balféknek.....

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o16.o3.21.