Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAKLÖVÉS

img_3630.jpg

BAKLÖVÉS

 

Nagy bakot lőtt egy írásában kedves, jótollú, felkészült és nagytudású Barátom, Gyuri!

Egy felvezető-mondatában megkérdőjelezte Orbán Viktor Mihály bátorságát! Idézem: „Azon kevesek közül, akik eleget tesznek Orbán Viktor Mihály meghívásának, már ha van mersze bárkit is meghívni, megérkezett hazánkba a baltás gyilkost szabadon engedő azeri elnök.”

(A baklövés vélelmét kiváltó mondatrész aláhúzva!)

OVM ( nem összetéveszteni a térségünkben, magának komoly tiszteletet kivívott nemzetközi, bécsi székhelyű olaj és gáztársasággal!) minden ellenkező, rosszindulatú híresztelések dacára bátor ember. Ezt bizonyította árvízi hajósként, ahol halált megvető bátorsággal csónakázott jó nagy sleppel a megáradt Dunán alá, s fel, majd fel, s alá! Kérem, tisztességes, egészségesen magyar érzelmű olvasóim, ezt a bátorságot akkor se kérdőjelezzék meg, ha idegenszívű országrontóktól mindenféle megjegyzéseket hallanának arról, hogy OVM gyáván elfutott 1994-ben és 2oo2-ben a megalázó választási bukás után.

Nem csak hiszem, de tudom is, hogy OVM igenis bárkit – ismétlem – bárkit meg mer hívni honunk meglátogatására! Persze, akadhat olyasmi, hogy a meghívást nem ő, de a meghívás ünnepélyessége miatt egyik csicskása küldi, adja át.

Járt már nálunk a prominensek közül a türkménbashi (Saparmurat Niyazov) utódja, Gurbanguly Berdimuhamedov, a türkmén nemzet hőse, aki több méteres arany(ozott) szobrot nem emelt magának Ashabát központjában, de az egyik tér kivetítőjén mosolyogva integet fényképe, csakúgy, mint az ország összes stadionjában. Rendszerszelídítő, rendszerformáló, illiberális-akár, aki az iskolákban kötelezővé tette a hagyományos türkmén népviselet viselését - iskolai formaruhát. (Tulipános, csabai kolbászos változatban stilizált pálgyinkafőzdével bevezethető itthon is!). Akinek rendelete szerint az iskolákból 2009 tavaszán eltávolították a Ruhnamat (A lélek könyvét) Saparmyrat Nyýazow (Türkménbasi) türkmén diktátor könyvét, helyére saját, Gurbanguly Berdimuhamedov könyvei kerültek. A Ruhnama tanulmányozását nem tiltották be, mert toleránsak, de a ráfordítható időt heti egy órára korlátozták.

Jött. Nem OVM hívta, hanem egy csicska. Volt. Elment.

OVM bátran, személyiségéhez illőn, a félszek sanda árnyaitól nem befolyásolva meghívhatja Alzambek Atambajevet! Azt a fenomént, aki a változás korában, honában egy kiadó élén olyan sikerkönyvek orosz fordításának jogát szerezte meg, mint például az amerikai-olasz Mario Puzo maffiatrilógiája. Ezzel annyi pénzt keresett, hogy komoly kirgiz vállalatokban tudott részesedést venni. Vezérigazgatója, majd elnöke lett a Kirgizavtomas nehézipari cégcsoportnak, 2004-ben pedig felkerült a száz leggazdagabb kirgiz listájára. 2011 októberében tartott kirgiz elnökválasztásokon fényes sikert aratott, a szavazatok több mint 63%-át szerezte meg!

OVM bátran meghívhatja Islom Karimovot, aki 1990-től Üzbegisztán elnöke. Mellékes, hogy az országot több emberjogi szervezet a világ legkegyetlenebb diktatúrái közé sorolja, mivel az állam minden felett ellenőrzést tart, igazságszolgáltatása pedig nem az emberi alapjogok védelmére épül, és az említett, az ottani árvízi hajós, hasonlóan más diktátorokhoz, szívesen alkalmazza a személyi kultusz egyes elemeit is. Ott, Karimovnál is vendégeskedett csicska, aki bizony a trakta után megmondta a frankót: „Üzbegisztánt nemcsak a politikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok kötik össze Magyarországgal; a közös származási, etnikai, történelmi és kulturális gyökereket is hangsúlyozni kell.” Na, ki volt a csicska, Gyerekek?

Kapásból levezettem három példát is, hogy OVM bárkit meg mer hívni!

Megkockáztatom a tévedés minimál-esélyét is kizárva, hogy a bátorsága kiterjed akár arra is, hogy holnap Haszan Róhánit hívja meg, hisz nem egy hónapja az áruház-bezárós Harrach-al ott járt, vendégeskedett, s így vérkeresztény parlamenti delegáció készítheti elő az útját. A mi OVM-ünknek ne lenne bátorsága meghívni Kim Dzsongilt? Csupán azért, mert pár deviáns, pl. Obama, Merkel, Cameron stb kormánya lediktátorozza a választásokon 1oo százalékot elért vezetőt?

Van és lesz bátorsága!

Mi több, abban is biztos vagyok, hogy a meghívottak el is fogadják egy olyan formátumú ember meghívását, mint Orbán, Viktor, Mihály.

Te pedig - mi pedig, mind, ahányan vagyunk, Stadinger, Béla, István, Elvtársak, éljünk a nyugdíjunkból soká, - majd elveszik azt is - vagy forogjunk, sírjainkban, mint ringlispíl odalenn!!!! Legyünk országelhagyó fiatal diplomások, bérrabszolgák a csókos vállalkozónál, pinából élő szinglik HM alkalmazásban, harcos trapposok a RÖF-menetben, vagy szavazzunk gyorsan, látványosan a Jobbikra, mert ők jönnek ám, s akkor csak gáz van, ÁBC-végi ciklon, s nincs pardon senkinek!

Látod már, mennyire nagy a bak, amit lőttél, Gyurikám?

Balog Gábor

-csataloo-

2ol4.ll.ll.
 

Megjegyzés: Az írás elkészítésénél számos Wikipédia bejegyzés sorait használtam, azokon esetenként, a plagizálás szándéka nélkül, a beidézés „tól-ig” határait sem jelölve, apró változtatásokat tettem.