Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ MEG GÁZ LENNE...

portrait.1.1298038552.jpg

AZ MEG GÁZ LENNE? UGYE?

 

A nemzet röfögiarcú költője, - tudjátok, a zsidókurvás – értetlenkedik. Nem érti, miért zúg (nem cöfög!) a nép, hogy a kisember, a lopós, pár stadionnyi közpénzből helyre akarja hozatni a budai Várban a volt karmelita kolostort, és a magának kinézett poszt, az államelnöki poszthoz rendelné szerény lakásul, pedig csak sittpaja kicsiben.

Nem érti, miért a kritikák. Már a verseinél sem értette, s akkor, amikor némi nyikhaj újdondászok szóvá tették, hogy nem igazán etikus neki, a magánszőlejében, miniszterként közmunkásokat foglalkoztatni orbáni éhbérért, no az sem ment a fejébe!

Elvben, ha nem lenne olyannyi fontosabb beruházási cél, ami nem kivagyiságot, törpe-hóbortot, vagy jobb tolvajlástechnika helyett pl. gyermekéhezés megszüntetését, leszakadók megsegítését, felzárkóztatását, oktatást, egészségügyet, kivándorlási hajlam csökkentését, vagy megszüntetését irányozhatná elő, bizisten, pár zöngével még egyet is értenék vele!

Elvégre végre, valamelyik a sok közül, hetven évvel a II. Világháború után befejezheti a Vár helyreállítását, s hogy ki lakik aztán, meg melyik palotában, azt a köznép, a mai rossz gyakorlat szerint  -  Göncz Árpád távozása óta – leszarja. Ha szebben akartam volna fogalmazni, mondhattam volna: indifferens.

Nekem nem!

Kérésem a magasságoshoz, vagy szinonimáihoz, meg a jóakaratú emberekhez csak az, tegyenek meg mindent, hogy az költözzön abba a palotába, aki a viskók nyomorán segít. Bárki, csak ne az épp sokadszor, kevesek által nyakunkba szavazott felfújt hólyag!

Én, spec, Iványi Gábor beköltözésének örülnék - az szimbolikusan is lezárna egy tolvajok fémjelezte korszakot. Vele visszaérhetnénk ahhoz, ahonnan érdemes együtt elindulni és felépíteni ezt az országot annyi rombolás után. Elképzelem, és tudom, van realitása, hogy első ténykedésként megnyitná a palota néhány szintjét a hajléktalanoknak, fricskát küldve a parlament megélhetési politikusainak: Hozzám államfők jönnek vendégségbe, s ti meg nem tesztek leginkább rászoruló, kallódó honfitársaitokért semmit!

Még tart az éjszaka! Az átköltöztetési terv eldöntött. A zsidókurvákat megéneklő még cöfög!

 

És van még van esély, hogy velünk, tüntetéseinkkel, látható civil - ÉS PÁRTPREFERENCIÁINKKAL olyan helyzetet teremtsünk, ahol egy gazember újabb egósimogató, pénzt herdáló terve meghiúsítható! Magunknak kell megadnunk az esélyt, hogy az orbánnal telitökűek megállapodjanak! Nincs harc egymás ellen, míg el nem takarítjuk! Ehhez kell a mediátor! Akár Iványi, de miattam lehet Donáth is, abból kettő is van alkalmas erre, csak ne Falus legyen!

Ha rövidlátás, szűken értelmezett érdekek miatt egy ilyen egység létre nem jön, akkor előbb-utóbb a megvadult, magát mindenhatónak képzelő törpe jön. Rajtunk röhögve, megint. A zsidókurvás meg ott cöfög majd irodalmi és nép-nemzeti sajtóorgánumok főoldalán, imigyen: ÉN MEGMONDTAM!

 

Az meg gáz lenne. Ugye?

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.12.o2.