Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉN MAJDNEM TIZENKÉT PONTOM

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

AZ ÉN, MAJDNEM TIZENKÉT PONTOM

 

Lehet, csupán a korommal jár, hogy rendelkezve a ma már a túléléshez fölöslegesnek mondható, szükséges számú diplomával, tisztábban látom a dolgokat. A tárgyakat nem. Azok a dolgok fogható kategóriájába tartoznak, s mint olyanok, látásuk – említett korom szerint – szemüvegfüggő.

Ahogy romlik a világ leképezésére rám kiosztott áldás a fogható dolgok körében, úgy tisztul, élesedik, közelít a törvényszerűen és elkerülhetetlenül nemlétbe torkolló földi lét utolsó ajándékaként az elvont fogalmak terén a látás.

A földi lét utáni élet nem foglalkoztat.

Sokan, kedves barátaim közül, ezt vélt hitetlenségemmel intézik el. Mások, ugyancsak baráti körből, meg nem ítélnek, próbálnak elfogadni olyannak, amilyen vagyok. A se itt, se ott fogást nem találók meg rám küldenek nagy-néha egy e-mailt, hogy hajrá, csak így tovább, vagy innen aztán vége minden volt barátságnak, orbánnal vagyok pariban (no mi?).

Az ünnepen, nemzetem, Hazám ünnepén tüntettem.

Tízezred-magammal voltam részvevője annak a tömegnek, aki hangját, erejét, tisztességben megőrzött hitét állította szembe az ugyanazon ünnep kirendelt, pénzért, vagy fenyegetéssel verbuvált, bigottan elvakult kétezres tömegével.

Fájt a derekam és a lábam.

A szívem meg örült, mert jöttek és jöttek és újra csak jöttek – nőtt a tömeg a hívó hangra, hogy orbán, elegünk van belőled! ( Életkép: mocskos fidess, orbán takarodj rigusok)

Vonult az egykor bajuszos, hirdetve konzervatívnak mondott gazdaságpolitikai hovatartozását. Vonult vele a zászlóerdő alatt a csöppnyi nő, az egykor vaskalapos kis pusztai, meg a velük gondolkodók.

Vonult zászlóerdő alatt hirdetve, lehet más a politika, a tolerancia ellen beoltottakból kivált, új pártban működő PM. Ahol a jelszó, a pártnév is Együtt, s ahol most van épp koppanóban a feldobott érme, hogy mi is az „együtt”.

Vonult zászlóerőben az igazmondó, aki, mint egyszervolt kicsiből lett nagy ember, tiszta vizet akart önteni a pohárba.

Jött a Szolidaritás és a civilek.

Ott volt a tömegben -

– az önmagát kereső MSZP pár legjobb arca. Hármat biztosan láttam. A sosem lelopósozott zsenitől, aki most keresi helyét a létező politikai-irodalomban még egy pusszantást is kaptam. Míg élek, őrizni fogom!.

Hallgattam Parti Nagy Lajos korbeszédét, Fullajtár Andrea beolvasásait, Kész Zoltán csöppet sem spontán elemzését, arról, mennyire teljesítünk jobban, hova jutottunk.

Nekünk, a hallgató-vonulóknak az igaz szó ünnepe volt Március 15!

Hozzáértőként, bevallom, időnként untam a jószándékú szóképekkel hígított beszédek töltelékeit. Kevesebb ciráda, több tudatosság – mondtam magamban. De ott voltam.

S ha nem is mindennel értettem egyet, ha láttam is embert a negyedik sorban, akiről már most biztosan tudom, kihez, mihez, hogyan próbálja benyalni magát a törvényszerűen eljövő új, tisztességes, ember-központú hatalomhoz – csak azt mondhatom, jól van ez így, megérte ott lennem.

Akinek kevés:

  1. Akarom a maffiavezér társadalmi kapcsolat kormányának totális bukását, vezető tisztégviselőinek számonkérését és elítélését!

  2. Akarom a kereszténység hívó jelszava mögé megbúvó csalók, hazugok és sosem keresztény kormányzati funkcionáriusok nyilvános perét és jog- és erkölcs alapján történő perbehívását.

  3. Akarom az Alkotmányozást! Azt, hogy a megújuló társadalom a Tízparancsolat legalább hetét Alkotmányba (nem szedett-vedett alaptörvénybe) foglalja, s a maradék háromra legföljebb, csak ajánlást tegyen!

  4. Akarom, hogy Hazám Törvénykönyve és joggyakorlata totális szigorral védje deklarált, vagy nem deklarált, de létező nemzetiségeink, és totális szigorral sújtsa a rasszizmus legcsekélyebb megnyilvánulását is!

  5. Akarom, hogy Hazám választott vezetői kiemelt, az Alkotmánybírósággal pariban lévő jogkörökkel felruházott gazdagodási grénum elé legyenek citálhatók, s a grénum döntése Damoklesz kardja legyen felettük!

  6. Akarom, hogy a Magyar Köztársaság valamennyi választható pártja jogilag megtámadhatatlan esküt írjon alá, ami kizárja az önzsebre, nemzetellenes ténykedést, ami az eskü szövege után-alapján számon is kérhető!

  7. Akarom, hogy nyilvánosak legyenek minden ügynökakták, a még meglévők és az érdekből lopottak, bespájzoltak is. Adjunk határidőt, esetleg pénzt is a visszaszolgáltatásért, de ne tegyük ki a nemzetet a kisstílű pávatáncosok zsarolhatóságának!

  8. Szakembereket akarok a kisembernek leosztott nyalóka, a napi csalók, fidesses brókerek országos tolvajlásai megismétlődései ellen! Kárpótlást az Államkincstárból és életfogytiglanit a gazembereknek. Nem a bankokra pöfögést – azok jók, szükségesek. A csalók kizárása és bevarrása a cél! Pénzügyi alapműveletek oktatását kisiskolás kortól!

  9. Akarom, hogy Hazám külpolitikai kötődéseiben az uniós alapelvek legyenek meghatározók! Barátságot és szeretetet akarok közvetíttetni minden határon túli kérdésben, védve a nemzeti hovatartozás érdekeit, de nem területigényű meghatározását a hovatartozásnak.

  10. Nekem csak tíz pont jutott alapon, romló szemekkel, csak azt kívánom, követelem tőled, olvasóm, értsd meg miért fontos a jelszó: orbán, TAKARODJ!

Tudom, sok ez így, egyszerre a képedbe, kedves hazámfia.

Pedig honfi-minimum, ha belegondolsz, s a te, picurka túlélésed összes záloga!

 

P.S.: Petőfit nem hallhattam soha. Nem tudom, csak tanultam, mire volt képes a tisztánlátásban. Képviselő választáson akkorát bukott, mint ide Lacháza. Parti Nagy Lajost hallottam, láttam. Igazi bak-Kassandra, mondom nektek! Ő sem akarja! Ne legyen igaza!

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o3.16.