Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉLET KÖNNYŰ SÉTA.....

2012.04.19.-022.jpg

 

AZ ÉLET KÖNNYŰ SÉTA....

 

Látod-látod, bejött az is, amit Falusról mondtam. A politikában nem elég a tisztesség, kell hozzá affinitás is, ami neki aztán abszolúte nincs. Biztos vagyok abban is, hogy a mi agytrösztünk tudta, mi lesz a Szigetvári-féle Falus jelölés vége, s annak elfogadása ugyanúgy pártépítési lépcsőnek volt folfogható, mint a mostani, sokkal reálisabb alapokon bevállalt bukás, Lajossal. Mert evidencia, hogy vesztese a mostani választásoknak helyből Lajos, a bal-aprók, meg az ország, és nyertese a tolvajpárt, meg a sávosok lesznek.

 

Emlékszel, azt mondtad, személyesen ismered Falust, és áldott jó ember, de elfelejtetted hozzátenni, hogy a mindenkori országos tisztifőorvos, inkább apparatcsik, rendszerfüggetlenül, mint szakember. Arról, hogy valós, politikai bevetésen életében nem volt, akár lehetett tudomásod, de el is kerülhette a figyelmedet. Hogy politikai harcban mennyire naiv és megvezethető, hogy a reklám és PR oldalon meg kifejezetten Süsü, azt neked nem kellett tudnod, és nem is érezhetted.

 

Az orrtúró, reklámos bomlasztó, a picurkára nőtt, kétszer is felkarolt karrierista bedobott egy ötletet, de ajvé, mint annyi más kezdeményezése, ez sem jött be. Vagy én tévedek, és bejött, mert nagyon okos, és ért a reklám-PR-hoz is, s annak megfelelően nem egy embert csinált ki idétlen ötletével, de megakadályozta a hatékony balos kampány felépítését, vitelét, és elvi alapon még szakadást is kreált saját formációján belül.

Ha a kormánytól kapja a fizetését, megértem. Ha nem, akkor alkalmatlan ember. Haszna az egész hercehurcának csak annyi, hogy a magukat még ma is a terítéken lévő, magukat választéknak érző, nincs vér a pucámban, pártfunkciót sem vállalok, gój-motoros, padlóba döngölt, gondolkodásra már nem, csak fröcsögésre képes szocik végleg kikopjanak a palettáról, eltűnjenek.

 

Mert nyerhetnek akár két nyílt választásos polgármesteri helyet Pesten, de azt csak hiperaktív DK támogatással. Megbuktathatnak DK-s jelöltet távolmaradással, de a mostanra várt ütés után ennek a csapatnak nem lesz padlóról felkelés. Nyakig ülnek a hitelekben, s rájuk nem vonatkoznak sem rezsicsökkentés, sem adósmentő hazugságprogram kétes, átmeneti könnyítései.

 

A farkatlan-fejetlen bajnai-kígyó szétesik, és agóniájában Szent Györgyért kiált majd az egykor nagyra hivatott, esélyeit az őszödi beszéddel sosem vállaló, esélyeit eljátszott rauzsaszín csapat.

 

Sötétség jön, s ebben nem a mostani, balos értékrenddel nehezen vállalható, de töretlen demokrata Bokros lesz a hibás. Jelölése nem a balnak hoz a konyhára szavazatot, nem a balos világlátást, felfogást segíti, erősíti, csak protest a bal tehetetlenségében.

Látod, én őt ismerem, személyesen. És kevés a társadalomépítési tárgykörökben a téma, ahol nyerési eséllyel vitatkozhatom vele.

Rongyos, lyukas gatyából kilátszó seggel élek, és ahogy benne a pakliban, hogy azt is ellopja a mai hatalom, úgy benne van az is, hogy cáfolhatatlan észérvre hivatkozón, a következetesen jobbos demokraták majd elkérik-elveszik.

 

Már semmi sem fontos, már automatizmus, hogy nálam, ha szavazni kell, nyerő a bal, beleértve a jobboldali nem bal-t is. És vagyok annyira hülye, vagy gerinces, hogy tartom magam az elveimhez. Túlívelőn a kényszeredett, áporodott szagú alkukon, a jobb jövő reményét ma keveseknek sejtető pártépítések értelmét is látva, lassan depressziósan.

 

Nekem nincs már címeres zászló, hogy lyukat vágjak rajta bicskával.

Nincs erkölcs.

Nincs becsület.

Nincs keresztényi szemlélet-életvitel, csak tömjénszag.

Meg sittpali jelölése Nemzet Sportolójának.

 

Te, meg én, együtt koptattuk az iskolapadot és megpróbált arcára nevelni minket a mindent jobban, és fentről tudó hatalom. Bevetett minden eszközt, s mi csöndben és befelé megmosolyogtuk. Idővel ki is mertük – először azt is csak befelé, csak magunknak – mondani: A hatalom hülye, életképtelen. Aztán? Aztán bedőltünk új tolvajoknak, nemzetmentőknek, hazugoknak. Nem vettük észre kiből lesz-lehet s kiből is lesz, szinte biztosan időwell-Orwell.

 

Ahogy a választásról, itt, 2o14-ben, ahogy a fejére állított világról, értékrendekről, a valós élet feltételeiből kizárt apró egyházak kálváriáján gondolkodom, nem véletlen jut eszembe bátorításul a kilencedik század távoli bölcselkedőjének, Lin Csi apátnak egy mondata, kissé tágítva az ott, és akkor általa mondottakat:

Az élet könnyű séta csupán”......

Valóban az! Valóban az?

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o9.3o.