Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ "ARRA VIGYÁZZUNK "EMBER

013--6-.jpg

AZ „ARRA VIGYÁZZUNK” EMBER

 

Az „Arra vigyázzunk, ne mi nyerjük a legtöbbet!” valóban elhiszi, hogy intézményeiben, rendszerében nincs korrupció?

 

Az, aki saját nevén tevékenykedőként sem az iparban, sem a mezőgazdaságban, sem pedig a szolgáltatási szektorban nem ismert, aki nem száz-százötven milla éves adózott megtakarítással élő sztárügyvéd, agysebész, vagy rock világsztár, sem nem filmcsillag, de még egy nyamvadt négymilliárdos lottóötöst sem tud felmutatni, az hol, hogyan lehet milliárdos - suttogó póznahírek szerint az ötödik leggazdagabb? Hogy ötödik, az nyilvánvalóan túlzás, de maga a becslés, az nem istentől elrugaszkodott!

 

Van egyéb képlet, mint az, hogy kézmozdítás nélkül is folyamatosan egyre jobban és egyre jobban maga felé hajlik a keze?

Az „ Arra vigyázzunk, ne mi nyerjük a legtöbbet” a színfalak mögött, ha igaz a fáma és az újságírók nem hazudtak, először a papát-öcsit hozta helyzetbe odapottyantott székházmillákkal. A juttatott Haris-közi lakás lakója hamar talált túlfizetésre képes vevőt is a hitelben juttatott ingatlanára (meg is jutalmazta érte időben), s esmeg, a rossznyelvek szerint kaszált rajta úgy hatvan millát akkor, amikor az éves átlagfizetés azoknak, akik még nem vesztettek el munkahelyet, egzisztenciát, megélhetést, nem volt több éves százötvenezernél.

Nézzük meg kicsit, mi is ez a haris?

A mindentudó oldalról szelektáltan idézve, testhossza 27–30 cm ,és testtömege 135–200 gramm. Világviszonylatban, madár-viszonylatban méretét, fontosságát, hasznát, elterjedtségét tekintve nudli. Mellkasa, torka és feje oldalt galambszürke, amolyan rosszemlékű csuka-szín. Csőre rövid és erős, hogy fel tudja csipegetni a vetőmagokat és a gabonát. Tápláléka vetőmagokból, gabonából és kis gerinctelenekből áll.

Idáig minden stimmel!

Adott a kis haris, aki majd kétmillió nosztalgiázó idétlen vakságát meglovagolva ( Jó kép: Haris! Lovon!) egyszer, kétszer, háromszor adta el magát a piacon, s ebből akar túlélni!. Tíz potenciális vevőből hat oda se ment, minek nekik haris, de a maradék négy szépen megosztotta magát ötven-ötven arányban úgy, hogy a bábszínházban a kis gerincteleneket felzabáló legyen a sztár.

Tevékenységében segítették a butaság, az elvakultság, a magukat pártosan kereszténydemokratáknak mondó nemlétezők, az őt megelőző nagyra hivatottak kisstílűsége és sokszor lebuktatott lopás-ingere.

Most?

Itt állunk, mint szamarak. Csöppet sem Baálám szamarai. A Haris-közi haris törvényt hoz a legális lopásra, elvesz és osztogat, gyűjt számlára itt-ott, és van pofája vegzálni a svájci, Magyarországnak ingyenesen pénz juttató alapokat is. Körberakta magát felzabálható tolvajokkal, kis gerinctelenekkel. Csipeget.

A Haris-közi haris beperelteti Justiciát! "A beste kurváját! Ellenem papol?"

 

Egy népet, nemzetet hoz megalázó helyzetbe csupán azért, mert a nyakunkon ül. Van. Létezik.

A minap, egy kislány, tüntetésen, összehordott egy halomnyi butaságot arról, hogyan kell szerveződni. Csupa fantazmagória! Aki elveti a képviseleti -pártos- demokráciát, az nem a közvetlen demokráciát, de magát, a demokráciát sem képes megvalósítani. A minapi kislány, csöpp, el még nem butult, anarchista elkötelezettségét, hitét, kiállását is szeretem. Miért? Mert látom benne az értelmet. A helyzetet már felismerte, innen már könnyű séta az út, hogy mai, radikálisan sehová nem vezető alapállásától eltaláljon oda, ahol törvényes váltás után törvényes hatóság – mint Tunéziában – zárol javakat családi, sőt haveri szinten, küld hosszú Rodostóba, kötélrevalót. És semmi levelezés onnan-haza – tolvajunk!

Ez a haris nem védett madár ehazában!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.12.17.

P.S.

McCain okos ember. Jól lát, ahova lát. Ezt a mai kis retró-kunbécit meg hagyni kéne futni Moszkváig, Ankaráig. Ott, sorsa úgyis beteljesül.