Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AMI JÁR AZ JÁR

2012.04.19.-021.jpg

 

AMI JÁR, AZ JÁR!

A nagy húsvéti áhítatban özönlenek a jókívánságok ide-oda. Hrisztosz voszkrész-szel, festett tojással, klf. nyulakkal teli majd mindegyik közösségi portál.

Ünnep van!

Bizony, ünnep, amiről nagyon megfeledkeznek sokan.

Ma hetven éve, hogy a zsidótörvényeket megalkotó, az országot vesztes háborúba vivő, a doni hadsereget, a munkaszolgálatosokat tevőlegesen és hatszázezer magyar zsidót hallgatólagos egyetértéssel halálba küldő, kiugrásra is képtelen, nem nevesítetten háborús bűnös Horthy és az általa, utódjának kinevezett fasiszta Szálasi kormány Magyarországát véráldozattal felszabadította a Szovjet Hadsereg.

Életét adta szabadságunkért ukrán, orosz, de az a mostanság kormányfő-látogatott kazah-kirgíz kiskatona nagyapja is, aki halála előtt tán épp órát zabrált, vagy a dédit kergette-hajtotta meg, mind Zinger elvtárs felálló farokkal az ő varrógépét.

Felszabadult Budapest, fel az ország. Jaltáról nem tudtunk semmit és a párizsi béketárgyalások még a Holdban voltak. Rákosi, már zsebében hordta a menetjegyet, haza, hogy nyakunkba üljön. Jobb világról álmodhatott Bibó, Nagy Ferenc, Dálnoky Miklós Béla és Kádár, Rajk is. Levehette a sárga csillagot a gettókba zárt, hordhatott halottat temetni az életbenmaradt.

Horthy kaput, Szálasi kaput!

Nagyi, szedd a lábad, mert utolérünk , VAE VICTIS, hurrá!

Sok mocsok és sok jó jött utána....

Demokrácia, épülő hidak, málenykij robot és fogságból hazatérők, elüldözött miniszterelnök és kéken, cédulásan elcsalt választás. Jött az aranytojásos kopasz, jött ötvenhat. És maradt, kéretlenül nyakunkban a felszabadító hadserege, öröklakásokkal. Szabad szombat, meg GYES.

Bronzba öntötték Sztálint a gyilkost - SZARTUNK A CSIZMÁBA -, Lenint az fantasztát, József Attilát, a magyar óriást és Kunbéci is kapott egy kurvajó szobrot az Alagútnál. Lecsukták a meggymagost és harmincmilliós(!) lakást gründolt magának a kormány leggazdagabb embere egy Czinege nevű hadügyminiszter.

Aztán mindent elmosott a Duna. Nagymaros. Összefogás. Meg a kilátástalan gazdasági helyzet. Trágyából, lemerülésből kinőttek jöttek, antalli tulipános jelmezben, zsinóros magyarban, meg yuppik, éhesek, hazátlan brókertanonc-hazafiak, liberálisnak látszani akaró, narancs színekben.

És volt egy csoda is, Göncz Árpi. ÁLDJA ISTEN EZERSZER!

Itt a Húsvét! Áldott ünnepe azoknak, akik, mint én, hiszik a Feltámadást!

Ezért is hajtok fejet ma, azok előtt, akik életük áldozták azért, hogy ma én, ideig-óráig, elhurcoltatásig, meghurcoltatásig legazemberezhessem a gazembereket, akik ma vezetik az országot!

Orbán, fidess, kdnp, jobbik, takarodjatok!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o4.o4.