Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKASZTOTT EMBER

 

 
AKASZTOTT EMBER

"Nem az egyház presztízse érdekel, hanem az intézmények ellehetetlenítése. Mielőtt megszületett a törvény, megkértek, hogy csináljak egy kimutatást, és jelöljem meg, melyik legyen az az általuk elismert egyház, amelynek átadom az intézményeinket. Én meg megírtam, hogy nem adom át: miért adnám át, ha másik egyháznál finanszírozzák, akkor nálunk miért nem?"- idézet, egy Iványi Gáborral készült interjúból.....

Mondd, Áts Feri - és most szép ember voltam meg toleráns, hogy nem a ténykedéseddel, működéseddel joggal kiérdemelt egyéb neveid (törpe, kisgömböc, árvízi paprikajancsi, pávatáncos) tettem főhelyre - mondd Áts Feri, nem ég le a pofádról a bőr, ha ezt olvasod? Nincs melletted asszony akiben maradt még annyi mersz, netán tisztesség, hogy azt mondja, szállj magadba, te idióta, ki ellen harcolsz? Az öt gyerek egyike sem szól rád rosszallón - akár elvétve is - Papa, ezt nem kéne?

Tudjuk, hogy elbuksz előbb-utóbb. Talán te is tudod.
Mondd, megéri folytatni a harcot az emberségesség, a józan gondolkodás és a szeretet törvényei ellen, olyan nagy, fene nagy magányban, amibe zártad magad?

Ne nézz tükörbe Áts Feri, mert a foncsornak ártasz vele. Igaz, tudjuk, ártani - lényeged. Ne nézz tükörbe, mert sminkelhetik a pofád bármilyenre, húzhatsz, vedlett rókabőrödre bármit, aki ott visszanéz, csak egy kisstílű nímand. TE.

Ha azt akarod, Áts Feri, hogy maradjon rólad csöppnyi jó is, kései visszaemlékezésekben, adok egy tanácsot: Hagyd élni az életképeseket, hagyd őket szerveződni, gondolkodni, élni saját életük.

Akasztott, rossz ember vagy te, egy olyan hazában, ahol regnálhatsz, élhetsz is, nincs halálbüntetés.

Balog
Gábor
-csataloo-
2013.09.27.