Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MÉDIA EBOLÁJA

10629640_10203572271405837_6731942575455512075_n.jpg

 

A MÉDIA EBOLÁJA

 

Döglégy akció. Ezen a címen tette közzé a face-en bejegyzését – ha az övé - egy Sz. Gy. nevű gondolkodó.

Tudjátok, a face-n semmi sem biztos. Lehetsz ultrabalos beállítottságú, az összes posztodat nullázza pár betolakodó troll, s kiderül, eleve ultrajobbos vagy, vagy rosszabb: jobbikos.

Ahonnan én látom, már öreg fejjel a világot, ott magától értetődő, hogy anyaszült ember, aki az életében nem hibázott, nincs. Nincs, aki ne gondolta-illesztette volna újra teremtő, túlélésre, továbbélésre hegyezett hozzáállását a változások világának napi politikájához, féltve állást, megélhetést, egzisztenciát.

Nem sok kedvem van példálózni, de rávisz a kényszer.

Hanyan váltottak zászlót, politikai mentalitást a volt kormánypárt, az MSZMP vezető korifeusai közül,- mezeiekre spongya – a túlélést bizton remélve?

Mennyivel rosszabbak a torgyijózsik a hullaházból előkaparodott surjánoknál, és mennyivel volt jobb náluk az átkosban tevékenységét múzeumigazgatói poszttal jutalmazott antall?

Még húsz év, némi ráadásos agymosás, és generációk felejtik el, generációk nem tanulhatják majd soha az összefüggéseket. Ki volt az első majdnem milliárdot elsíboló? Melyik nagy, pénzgyűjtő cég bukott be először, melyik bankból menekítette három éjszakán át a pénzét a spuris? Rossz hír, hogy a felnövő generáció szófoszlányt sem hallott róluk. Jó hír, hogy lesz munkája ma felnövő történész-palántáknak kutatni, megírni, kiteríteni, vagy meghamisítani a közelmúltat.

Ma, nekünk a döglégy akció jut.

Simlicska TV, sasszé a pocakos, árvízi tábornok el-lufisodása ellen, és sasszé, hogy megmaradjanak a simlicska kiváltságok, pénzek, további lenyúlásokra várók.

Mindegy, ki az ellenlábas, bizonyosság az Úrban, hogy a lapja nem tiszta! Valami folt mindenkinél megtalálható! Ez a drogot próbálta ki, az a beosztottja nejével létesített társas viszonyt naponta fél órára, míg meg nem unta nő, a harmadik meg szabóalberttel tüntetett óvódás korában, apja nyakában. Mindenki megkapargatható, aki él -gondolja a hírek stábja, a rámenős-fertőzés, a média ebolája!

Nem így van!

Emberek változnak, rájönnek hibáikra és igyekszenek azoktól megszabadulni. Emberek hitet vesztenek, s találnak új hitet, viselkedési formát, és élnek a választott, a belbecset jobban vonzó szerint. Zemberek. Három harmadhoz közeli számban.

 

Emberek, akik nem tudják, hogy sokan a legtisztességesebb rendszerváltók közül bizony az ultraballal is kokettáltak. Emberek, akik nem akarják tudni, hogy mai nagy vezérük, a tolvaj, sosem volt, nem is lesz ember-léptékű ember.

Olyan világban szeretnék élni, ahol nem a mádliferencek, sójomlacik, ( :) ) és a sittpalik, de Göncz Árpád és az iványigáborok embersége a meghatározó! Olyan világban, ahol szigetváriak, gyurcsányok, mesterháziak és civilek, civilek, civilek, hú de sokan, örömmel, tervvel és kompromisszumkészséggel ülnek asztalhoz megtárgyalni a hogyan továbbot, és a balosok, nem félnek akár egy bokros jobbost választani az átmenetre.

A döglégy akció csak a döglegyet - mert valóban az – mutatja tisztán. A másokra hordott mocsok, bizony visszahull, mint az átok, a kimondójára. A média ebolájára is meglesz a gyógyszer. Az ébredés az utcán...

Utána csőd.... Nekik.

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.11.29.