Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LÁTHATATLAN KENYÉR

2012.05.04.-031.jpg

A LÁTHATATATLAN KENYÉR

 

Egy egyszerű CÖF-ös kisembernek, nem a rendszer kegyeltjének, nem a valódi haszonélvező száz-kétszázötvenezer magyar polgárnak, havi négyezerötszáz a villany, kéthavonta nyolcezer a víz-csatorna, és átlagban havi húszas a gázfűtés, ha van. Mindent összeadva…. Összesen huszonnyolcezer ötszáz magyar, nemzeti, jobban teljesítő forint.

A jobban teljesítők országának kommunikációja szerint a havi megtakarítás, havi tíz százalék, ami persze mese habbal. A szolgáltató is tud törvényt olvasni, és kizárólag arra érvényesíti a kedvezményt, amit a törvény kifejezetten megkövetel. Sallangra, cifra lehúzásra még a törpe kedvezménye sem vonatkozik. Máris felezhetjük a kedvezményalapot! Marad havi tizennégyezer kettőszázötven forint. A kedvezmény az ezernégyszázötven, kenyérben számolva, ócska, kovászt, végzett szakmunkás péket sosem látott kenyérben, uszkve hét kiló, hét vekni, ha súlycsökkentett, ha nem.

Hét kiló, hétezer gramm kenyér! Egy négytagú családnak havonta, fejenként ezerhétszázötven gramm, naponta ötvennyolc gramm! Majdnem hat deka!

Azért adják el lelküket a hülyék! Elég egy kis zászló-lobogtatás, nyakukba zúdított „jobban teljesít-maszlag”, akasztós fittnermariska, meg zenészlóri, netán egy csöpp rohán (mert rohán az bi’a, már régóta, ha nem tudnátok), s fel is kerekíthetik napi, valós hat dekára!

Pusztuljatok, ti hazugok, csalók! Tegyél föl csendőrcsákót, kakastollasat, és kapd a hónod alá a halinakötéses Nyírő összest, te emberségből, tisztességből tíz parancsolatból, meg számtan-algebrából is bukott Horthy-ivadék CÖF-ös, törpe-imádó! Te, távolból megutaztatott, szégyelld magad! A magyarsághoz, az együvé tartozókhoz való létedet adtad el azért, amiből neked coki. Neked a hat deka sem jár alanyi jogon.

Persze, tudom, a szavam mit sem ér. Sem tolvaj, sem deviáns-tehozzád, papagáj egódhoz nem jut fel –éteri magasba- sem a magát alternatívának kínálgató másik rezsicsökkentő, a gatyareklámos, füves-luftballonoshoz, a szájbarúgott hálóőr közös csapatához. Ők is csak haszonélvezői a te istened, a törpe, országos kegyként gyakorolt napi hat deka, láthatatlan, plusz kenyerednek.

Lelkük, lelketek rajta!

 

Balog Gábor

-csataloo-

 

2013.11.08.