Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A KIVÁRÓ-KIVÁLÓ NULLA

2012.04.19.-022.jpg

A KIVÁRÓ-KIVÁLÓ NULLA

 

Kapdbesom Botka! Olyan gyáva vagy, mint a nyúl! Lenne dolgod a pártban elég, hogy legalább valami jó megmaradjon abból, amit a robotos Horn épített Vitányival, de kicsi vagy, és számítóan megalkuvó. Befekszel minden szar pártvezetésnek. Magad, megmérettetésre képtelen vagy kiállni. A párttársad is, a jó jelölt, inkább elhúzott alku kapcsán Brüsszelbe Szanyival, mert jó és biztos a fizetés, minthogy itthon beállt volna a ringbe!

 

A lokál-patriotizmusod is csupán mese, mert tudtommal szolnoki vagy, vagy mi, csak és csupán abból élsz, hogy sunyítasz. Ugyan hány-mennyi üzem nyílt regnálásod alatt Szegeden? Ugyan mennyivel lett kisebb a munkanélküliség? Én, a nem szegedi soroljam neked, te gyáva lakli, melyik főutcán, melyik üzlethelység zárt be úgy, hogy nincs helyette, csak a semmi? Én dörgöljem az orrod alá, hogy legjobb esetben is csak Csányi zsebében vagy, de ott is csak bohócként, máshol sehol?

Volt idő, hittem, jó arc lehetnél. Úgy, színpadon nem semmi jelenség voltál a centieiddel. Bebizonyítottad – tévedtem.

Ma tudom, nudli vagy. Ez, persze egy általános, fidesst, meg álkeresztényeket kurvára utáló hangulatban lehet neked látens előny. Szépen bevihet egy olyan parlamentbe, ahol szép számmal lesznek majd hozzád hasonló nyuszik, kivárók – ha hagyjuk!

Látod te a pártod vergődését, te Botka? Látod-e, milyen szükség lenne egy gerinces kiállóra a mai langy helyett? Látod-e, hogy vén, semmire nem jó harmadik-negyedik vonalasokból áll a vezetőséged, akik egy tisztességes harmincezres tüntetést sem képesek összeröffinteni, akkor sem, ha orbán és bandája, a zsigeri-tolvajok nyíltan, az orrotok előtt viszik a kisember pénzét, s kártalanításkor szépen becsúsztatják zsebbe kapott fiktív kötvényeiket a többi közé?

Látod-e, hogy míg a slepp kopasztóbiás körül nyalizik, és sörhas rengőhas Lukács próbál önként, de kényszerből Marosánt játszani, a tömegben mára csak egy szocialista maradt, az Ildikó, és a hozzá suttyomban, de következetesen csapódó kis helyesarcú főpesti bliccelő? Utóbbi kontráját, horváthcsabit keresd mindig ott, ahová el sem mész, mert tudod, bukóvári az egész vonal, és te számító vagy.

 

Leszarom, ha félszeged istenít – ebben az orbánvilágban a lapulós beszariból is lehet tótumfaktum. Félszemű is király, vakok között. Csak tudd, nem rád van szükség, amíg ilyen vagy, leszel.

Ha egymondatos kritikát kéne mondanom rólad, te fajankó, bizony azt mondanám, téged a Gyurcsánfecó, kérésre sem venne be formációjába! Pedig ott széles a paletta! Nyakukon egy sor neves középszer. Pozícióban virít, a kekec, pökhendi Vadnainembiszex, és ha lassan le is hagyják az anyapártot népszerűségben, és akad társutas bőven is, látszik a káderhiány.

Tűz a vízzel sosem alkuszik. Te, Botka, Dr. Botka, ma a se tűz, se víz, se hal se hús kategóriába tartozol. Nálad a tejmegalszik számban szakszervezetis nulla Hillerpadferi is jobb. A magad visszahúzódásával a magad politikai karrierjét nullázod – s, ha ilyen vagy, amilyennek látszol – jól teszed!

A kutyának nincs szüksége rád, simliském!

Tudod, keserű a szám, mikor megmosolygom az öniróniámat, ha arra gondolok, MSZP-szervezett tüntetésről, maguknak-magatoknak köszönhetően, már csak a négyek bandája hiányzik: Mesterházy, Simon, Botka és Csintalan. Tartalék, felkészül: Hagyó!

 

Csókollak. A Zember, aki el megy a hívó szóra, de se nem vak, se nem hülye.!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o15.o4.12.