Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A FELCSÚTBASI

 

A FELCSÚTBASI

 

A Felcsútbasi ötletel.

Na jó, be nem vallaná, soha, de akadnak tanácsadói is, ergo nem csupán saját kútfőből hülye.

 

Azt, hogy deviáns, hogy gondolkodásában mindig is az anarchizmus volt az eszményképe, tagadni kár. Megmutatta diákéveiben, megmutatta első komoly nyilvános megjelenésén, az újratemetésen, s utána nem sokkal, új, parlamenti székből.

Neki nem voltak elég liberálisok a liberálisok, neki leírható tömeg volt a nyugdíjasok, térdre, imához szólított kereszténydemokratákat.

Soros pénzen tanult – szerintem Soros sem tévedhetetlen, s ő, speciel, egyik nagy melléfogása volt - szerzett ál-tudását csak egyre használta huszonpár év alatt.

 

Hatalomépítésre.

 

Hatalomépítésre önösen, kirekesztőn. Kecske és bakugrásokkal, a sértett kisfiú szerepében. A színfalak mögött - hirtelen felindulásból lopva, törvényesen próbált meg zsebretenni mindent, amihez hozzáférése volt. Úgy is elévül, ha nekem fütyül alapon kinevezett, és begyűjtötte személyes hasznát a kinevezésnek milliárdos közpénzlenyúlások, átírom-eladom, nem én vagyok a hunyó csalások szövevényeiben.

 

Vádolt, ha kellett a Felcsútbasi.

 

Őt, rokonait, párttársait „megfigyelték” csúnya emberek. Itt és most bevallom, bár szervezetlenül, beszervezetlenül, sőt, csúnya is vagyok, én is figyeltem, hogy lesz a kiskupac emésztésproduktumból nemzeti kotyvalék-élesztőhatásra forradalom. Figyeltem szabadidőmben, munka után. Figyeltem, mit összezagyvál ellenzékiként, és milyen tudáshiány van akarnoksága mögött, Torgyán-nász eredményeként hatalomra jutottan.

 

Rigóleső a Felcsútbasi.

 

Imád második kurzusában minden havi hatvan-hetvenezerét gürcölőt, aki neki fütyül, megmosolyogja, persze, és imádja képzetlen, erejét nem próbált jogászként, a bónuszt: Megmászni Iustíciát, ahol, és amikor lehet.

Itt, ma, látszólag teheti.

Élő törvény és einstandnak értelmezett, megszerzett kétharmad törvényesíti intézkedéseit.

Azt is, hogy neki épülő fasiszta rendszert építsen az adózó, hogy értelmetlenül menjen csődbe az ország.

Megérdemli, hogy ő és családja minden számonkérés-elszámoltatás mentesen, megússza hagymázas álmok következményeit, valami focipályákkal körbevett, hazai, törpe-Estorilban?

 

Beszél a munka világáról.

Csak rálátása lehet rá, mert benne, ember-léptékű időt nem dolgozott. Teszi meggyőződéssel, hisz lehetséges vitapartnerei, az egykori „alapító atyák” mindegyike az ő cipőjében járt, és jár ma is. Egy sem dolgozott. A vita, ergo, elmarad.

Közgazdaságról, makro- és mikrogazdaságról beszél, s nem veszi észre, hogy tudása a marginális hozzáértés alsó határát sem súrolja. Megnyilatkozásaival olyan alapigazságokat, nem dakota, de magyar bölcsességet is tagad meg, miszerint fából nem lesz vaskarika, s hiába rondít naponta a nemzet asztalára, szarból nem lehet várat építeni.

Közmunkából, a havi számlák felére sem elegendő bérből akar munkára nevelni olyan tömegeket, akik boldogan dolgoznának értelmesen, ha lenne mit. Ahhoz, hogy értelmes munkára fogja a miatta is lecsúszottakat, se terve, se pénze. Az olcsó demagógia az egyetlen fegyvere: Aki nem dolgozik, nem is egyék!

 

Költekezik, magára a Felcsútbasi.

 

Ott, ahol emberek halnak éhen, pénzt osztat magának futballpálya építésre, fogorvosának  fog-gyógyászati túrizmusra, Széchenyi (majd csak Döblingben végzi)  és nekem fúj Széll Kálmán tervekre, terekre, miközben az itt élőnek a várható juss koki, saller meg coki.

 

Buta és képzetlen a Felcsútbasi.

 

Rádiót bezárat és ellehetetlenít képet, hangot, gondolatot, ami nem az ő nagyságát dicséri. Az „aranyeső” mámorában él, mert teheti. Aranyesőt a szép kis házra, aranyesőt a családomra, haj, ………….

 

Elhamarkodott véleményében szolganépnek nevezte egy többszörös kitűntetett, nemzetközileg elismert ember a fajtám, a vele egyazon-magyart.

Horgadtak azonnal, szép, turulos nemzetféltő, a megnyilvánulást maguknak kikérő nyilatkozatok. Nem közénk tartozó!

 

EMBER!

Tedd a kezed a szívedre! Legyél őszinte és válaszolj!

Nem az írónak van igaza, ha látva-látod a beteg, kormányzásra képtelen ember zsebedre-játszó zsebfoci-ámokfutását,

 

és

 

télre, fagyra, hóra hivatkozva, vagy csupán kényelemből otthon maradsz, s nem tömegben skandálod a hiteles, túlélést ígérő jelszót:

 

ORBÁN TAKARODJ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Balog Gábor

-csataloo-

2011.12.22.