Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2G net kapcsolat

10501840_10203572271685844_8376538382271452929_n.jpg

2G

Elcseszett orbán-világ. A világ is, orbán is. Itt összefügg.

 

Nyuggerként, kenyér helyett, a "menedékben", havi háromezerért megy a gépem, 2G-ben, mobilnak mondott net-kütyüről. Ha esik, kihoz magából 128-b/sec-ot is. Napsütésben, a teraszon három G határán billeg. Évente, a háromszázhatvanötből max. ötször két napon.

Le is mondhatom, ha lejár a hűségidő. Harminchatezer bevétel a konyhapénzben - tíz nap információhiány. Mert TV se nincs a menedéken. Csak szemétszállítási díj, havi hármas, az évente egyszer kirakott nyolcvan literes kukára. Orbán még nincs benne - legalábbis eddig egyszer sem volt. Belevágtam volna? Naná! Dupla pénzért is szívesen! Így? Tehetetlenségben, pénzhiányban marad a spór, meg a remény. Hogy eleszi a fene ebből a Hazából mielőbb. Összes stratégiai korrupt partnerével, felnyírt fejű hülyéivel, fácános lázáraival, kurvára kövéren!

Érzésem szerint utána, ott, a narancsnál, csak pár komondoros, meg egy-kettő tállay, plusz a Jézust ne akasszuk, "elég keresztre feszíteni, de azt sokszor, ha lehet" álkeresztények, surjános sömjénes, lovas, tetemes és tetemre hívó, magukat kereszténydemokratáknak mondó nem létezők maradnak, hogy beiratkozhassanak a minimum nyolc osztály kihagyott utolsó kettőjére, s saját kútfőből, nem plagizálva el is végezhessék azt.. Ja, meg a dajcstomi, a válogatott mezben is focizott húdefakk, a parancsra diplomát szerzett-kapott sportminiszter-pinabubus. A Balfék.

Csoda, hogy ilyen egyszerű - nem tagatom, sommás - világlátásra nem nyitott egyetlen tóbiás, a szigetváriak sem, s ünnephez közeledve azt is hozzá kell tennem, a karácsonyok sem értik a helyzetet. Siffer koktélt mixel a jobbnál is jobbnak, túrót Dórák  köpülnek a képünkbe, szélről.  Bernadett régi dalt hoz át Budáról.

Nálam sosem látott sok G-ben mozgolódik a tömeg, a civilek. Tüntetnek láthatón, sötétben is. Zúg az orbán takarodj, és félnek, hogy rájuk települnek a pártok. Szervezetlenek. A jogos népharag megtestesítői. A szónokaik is sokszor botlók, nem profik. 128 bsec-esek, mint nálam a net, havi háromezerért orbán-világban.

Pedig, az idétlenkedés, meg "majd elunják, hazamennek" helyett nem lenne jobb egyetlen, négyszögletű kerekasztal, ahol a nemszeretem pártokkal megtervezhető lenne a váltás is, jövő is, Lázár Ervin mese nélkül?

Magyarország! Te, jobban teljesítesz? És mondd, Hazám! Akarsz-e jobban teljesíteni?

 

Balog Gábor

-csataloo-

2o14.11.18.